Børs og finans

Berntsen spår børsfall

Dagens tips fra analysesjefen.

Roger Berntsen. Foto: HegnarTV.

Roger Berntsen. Foto: HegnarTV.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
7. mars 2018 - 08.20

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds tror Oslo Børs åpner ned 0,9 prosent, eller innenfor intervallet 0,8-1,0 prosent, onsdag.

- De asiatiske børsene endte ned i natt, stikk i strid med utviklingen vi hadde på Wall Street tirsdag kveld. Når det er sagt, pessimismen i Asia skyldes forhold av større global karakter, da det etter stengetid på børsene i USA tikket inn meldinger om at Trumps økonomirådgiver Gary Cohn hadde sagt opp, skriver han onsdag morgen.

- Cohns oppsigelse sees på, av markedsaktørene, som negativt hva angår Trumps planer om innføring av straffetoll på stål og aluminium. Med andre ord er frykten for en større handelskrig tilbake på agendaen. Vi derimot, er ikke like sikre på at dette vil materialisere seg. Vi forventer for øvrig at defensive aksjer som Marine Harvest og Orkla vil klare seg relativt sett best i åpningen, fortsetter Berntsen.

Oljeprisen i rødt

Oljeprisene ser rødt onsdag morgen.

Brent-oljen faller 0,8 prosent til 65,28 dollar fatet, WTI-oljen 0,8 prosent til 62,13 dollar fatet.

Wall Street-kommentaren her.

Asia-kommentaren her.

Oslo Børs-kommentaren her.