Børs og finans

Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer

Sissener håper å unngå dumme politikere og at sabelraslingen roer seg. 

Artikkel av: John Inge Seljehaug
7. mars 2018 - 14.10

Etter en svak start på 2018 endte Oslo Børs opp 1,74 prosent i februar. Jan Petter Sisseners Canopus falt derimot 0,97 prosent.

- Vår forsiktige tilnærming til aksjemarkdet ga oss god støtte i den perioden hvor børsene falt, mens vi gikk glipp av noe avkastning de siste oppgangsdagene, uttaler forvalteren.

Generelt ble februar en svak børsmåned internasjonalt, hvor spesielt børsene i USA falt en del som følge av en korreksjon utløst av renteuro.

Fortsatt optimist

Etter å ha ha redusert aksjevekten til 50 prosent i februar, har Sissener jekket opp vekten tilbake til 60 prosent. 

- President Trumps utspill den senere tid om økte tollsatser på blant annet stål og aluminium har ført til mere uro i finansmarkedene og frykt for økt proteksjonisme, Dette vil være negativt for verdenshandelen og vi håper for vår del at politikene ikke er så dumme at de går til handelskrig, skriver Sissener i sin månedsrapport for februar.

Det ble ikke gjort noen større endringer i Canopus-porteføljen i februar, men det opplyses at fondet har kjøpt en mindre posisjon i Rowan, dekket en «short» posisjon i Aker BP og solgt obligasjonene i Dof Subsea.

- Vi har fortsatt et konstruktivt syn på aksjemarkedene, og tror sabelraslingen rundt tollsatser vil roe seg. Den økonomiske veksten er fortsatt sterk og inntjeningsveksten er god, så vi er optimistiske, slår Sissener fast.

Sisseners største aksjeposter:

  1. Storebrand: 9,01 prosent
  2. Prudential: 7,38 prosent
  3. Royal Dutch Shell: 7,03 prosent
  4. Qualcomm Inc: 5,27 prosent 
  5. Tesla Motors: -4,01 prosent

I midten av januar var Sissener gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Se sendingen her.