An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Hydro-søknad avvist av retten

Hydros søknad om å kjøre for full maskin igjen ved Alunorte-anlegget er avvist. 

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
6. mars 2018 - 14.05

Norsk Hydro uttaler at selskapet ikke har har funnet bevis for ulovlige utslipp fra det brasilianske aluminaraffineriet Alunorte, og har derfor søkt om å få gjenoppta produksjonen igjen.

Begjæringen ble mandag avvist av en lokal domstol skriver den brasilianske næringslivsavisen, Valor Econômico.

- Den beslutningen kom i går. Vårt fokus for øyeblikket er å etablere dialog på føderalt nivå og på delstatsnivå, sier kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken, til E24.

Hydro har redusert kapasiteten med 50 prosent etter at selskapet fikk pålegg om å kutte produksjonen med 50 prosent ved aluminaraffineriet Alunorte.

For to uker siden opplyste helsedepartementet i Brasil at det er registrert høye nivåer av bly, natrium og andre skadelige substanser, og at drikkevann opp til 2 kilometer unna er berørt, skrev avisen Rio Times. Miljømyndighetene påla Hydro et produksjonskutt på 50 prosent.

- Vi har ikke kunnet se at det har vært ukontrollerte utslipp, sier informasjonsdirektør Halvor Molland, til nettstedet.

Les også: Hydro-sjefen: - Mest alvorlige i min tid som sjef

Hydro-analytiker: - Mister inntekter for hver dag som går

Hydro med flere grep

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg har utnevnt CFO Eivind Kallevik som midlertidig leder av Hydros forretningsområde bauxitt og alumina med umiddelbar virkning, som et tiltak i den utfordrende situasjonen ved aluminaraffineriet. Kallevik erstatter Silvio Porto.

Hydro vil også engasjere et internasjonalt anerkjent miljøkonsulent-selskap til å utføre en uavhengig gjennomgang av Alunorte. 

- Dette er den mest alvorlige situasjonen jeg har hatt i min tid som konsernsjef i Hydro, har Brandtzæg tidligere sagt til DN.