Børs og finans

- Markedet har toppet ut

Morgan Stanley tviler på at aksjemarkedet vil nå opp på januar-nivåer i år. 

Foto: AP

Foto: AP

Artikkel av: Eline Hvamstad
20. mars 2018 - 09.11

- Vi tror at januar markerte toppen av optimisme, kanskje for hele året. Med økt volatilitet i markedet, tror vi at det vil være vanskelig for institusjonelle investorer til å nå opp til eller over toppen i januar, sier Michael Wilson, sjefstrateg i Morgan Stanley i USA, i stt ukentlige notat, ifølge Børsen.dk.

Han mener oppgangen i markedet som ledet frem til toppen i januar, nå baner vei for ytteligere korreksjon.

- Indikatorer for optimisme blant private ser også ut til å ha nådd toppen i januar, og vi ser ikke noe i den nærmeste fremtid som kan få private investorer til å være mer optimistiske enn de var etter at skatteletten, skriver Michael Wilson.

Wilson trekker også frem at investorernes villighet til å ta seg risiko toppet ut i januar.