Børs og finans

Nordea Markets’ anbefaling til investorene

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
15. mars 2018 - 14.39

Nordea Markets trekker frem oljeservice som et attraktivt investeringsområde.

«Etter flere års krise der oljeselskapene har vært i sparemodus, er vår mening at bunnen nå er passert», skriver meglerhuset i en oppdatering, ifølge TDN Finans.

Nordea Markets peker på at oljeselskapene i dag har gode kontantstrømmer, og økningen i oljeprisen de seneste to årene betyr at det igjen gir god mening å investere i mange oljefelter offshore. Derfor tror Nordea Markets at 2017 markerte bunnen for oljeselskapenes investeringer, og at vi vil se økende investeringsnivå fremover.

- Risikoen er høy

Meglerhuset anbefaler ifølge nyhetsbyrået investorene å ha en overvekt i oljeserviceselskapene, men understreker samtidig at risikoen i disse aksjene er høy og at det er viktig å være selektiv.

«Krisen var så dyp at noen oljeserviceselskaper står i fare for å bukke under. Et av disse er boreplattformselskapet Fred. Olsen Energy, som i skrivende stund kun har én plattform igjen i drift. Selskapet vil gå tom for penger i 1. kvartal 2019, og derfor er risikoen for en utvannende kapitalutvidelse overhengende», skriver Nordea Markets.

Foretrukne aksjer

Meglerhusets foretrukne aksjer i sektoren er Subsea 7, PGS og BW Offshore.

«Disse selskapene er etter vår mening sterke nok til å komme helskinnet gjennom nedturen, og dermed dra fordel av den kommende oppturen. Du bør vurdere å kontrollere risikoen i aksjene ved å kjøpe mindre enn normalt og spre risikoen på flere aksjer», heter det fra analytikerne i Nordea Markets.

Oljeserviceindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund ned 0,55 prosent.