Børs og finans

Selger familiebedriften

Toppsjef Linn Cecilie Moholt meldte først overgang til Statoil. Nå skal familiebedriften Karsten Moholt as selges.

Linn Cecilie Moholt. Foto: Karten Moholt AS

Linn Cecilie Moholt. Foto: Karten Moholt AS

Artikkel av: Martine Holøien
8. mars 2018 - 07.59

HitecVision-selskapet Riserquip Holding har inngått avtale om å kjøpe oljeservicebedriften Karsten Moholt as, går det frem av en melding sendt til Konkurransetilsynet i februar, ifølge DN. Salgsavtalen er betinget av tilsynets godkjennelse, ifølge bedriften.

- Det er bare sendt inn en konkurransemelding foreløpig. Vi har vært til salgs lenge. Det er en sondering som foregår. Går det ikke i boks, går ikke sonderingene videre, sier daglig leder Arne Hammer i Karsten Moholt til DN.

Han vil ikke kommentere overfor avisen hvilken salgssum som er avtalt. Karsten Moholt as har vært heleid av familien Moholt, og frem til i høst har den gjennom 72 år vært ledet av et familiemedlem.

Linn Cecilie Moholt meldte overraskende overgang til en lederstilling i Statoil innenfor digitalisering i november i fjor. I den forbindelse kunngjorde bedriften også i en pressemelding at Karsten Moholt as kunne bli solgt ut av familien.