An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Vistin Pharma henter DNB-duo

Torbjørn Kjus skal utvikle ny virksomhet.

Oljeanalytiker i DNB, Torbjørn Kjus, avbildet på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Oljeanalytiker i DNB, Torbjørn Kjus, avbildet på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
16. mars 2018 - 10.57

Vistin Pharma har inngått avtaler med DNB-duoen Torbjørn Kjus og Kenneth Tveter om å utvikle et nytt forretningsområde innen energitrading, går det frem av en børsmelding.

Etter salget av opioide- og tablet-virksomheten i oktober 2017, har selskapet blitt en global metformin-leverandør med «solide vekstutsikter».

- Men styret har erkjent mangelen på skala i nåværende forretningsstruktur som et børsnotert selskap, og har derfor initiert en strategisk vurdering av industrielle muligheter og muligheter for verdiskapning, sier styreleder Ole Enger i en kommentar.

Han understreker at metformin-virksomheten skal utvikles som planlagt, uforstyrret av det potensielt nye forretningsområdet.

Norges beste

Kjus har 16 års erfaring fra analyse av globale markeder for olje og raffinerte produkter, hvorav ti år som sjefanalytiker for olje i DNB Markets og seks år som oljeanalytiker og trader i Norsk Hydro og BP i London. 

Kjus ble av Kapital kåret til Norges beste analytiker i år, uavhengig av sektor.

Innen olje og energi har han blitt kåret til den beste i fire år på rad.

Kenneth Tveter har mer enn ti års erfaring fra oljemarkedet, og har jobbet med salg og trading i DNB Markets. Han jobbet som råvaresjef i New York, og hadde ansvaret for å bygge opp meglerhusets oljedesk i verdensmetropolen.

Opsjonsdryss

Styret i Vistin Pharma vil foreslå for generalforsamlingen en endring av selskapets vedtekter, slik at formålet ikke bare begrenses til farmasi-relatert virksomhet, men også utvides til å omfatte energitrading.

Etter godkjennelse i den samme generalforsamlingen, vil Kjus og Tveter tildeles hhv. 1.023.295 og 682.197 opsjoner i selskapet med utøvelseskurs tilsvarende sluttkurs 15. mars (11,20 kroner).

I tillegg vil de bli tildelt opsjoner over 10 prosent av antall aksjer utstedt i fremtidige emisjoner i selskapet, begrenset til totalt fire millioner opsjoner (inklusive de allerede tildelte).

Les mer her.