Børs og finans

Fikk juling etter onsdagens nyheter

Advarer mot to aksjer

Foto: Dragon Images / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Dragon Images / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
26. april 2018 - 10.10

I torsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Storebrand. Videre anbefales salg av aksjer i XXL og Asetek.

- Storebrand ASA kom med førstekvartalsrapporten onsdag 25. april. Investorene svarte med å sende kursen opp fire prosent. Aksjen har nå utløst et kjøpssignal ved brudd opp gjennom taket i en rektangelformasjon. Bruddet på motstanden ved 67,60 kroner støttes av høyt volum. Formasjonen har et kursmål på 77,50 kroner, og det er lite motstand over dagens nivå. Det er nå støtte ved 67,60 kroner og 60,60 kroner. Positiv volumbalanse signaliserer økende volum på kursoppgang og avtagende volum på kursnedgang og indikerer optimisme blant investorene. I tillegg er momentumet stigende, med RSI over 70. Disse forholdene styrker aksjen ytterligere. Aksjen er svak negativ på innsidehandler, men det betyr lite i en samlet positivt vurdering av aksjen. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- XXL ASA falt kraftig etter presentasjonen av Q1-rapporten onsdag. Aksjen endte ned over 14 prosent på høyt volum. Dette indikerer et stort salgspress og få kjøpere. Aksjen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt og har nå brutt støtten ved 71 kroner. Dette signaliserer videre nedgang. Volumbalansen er sterkt negativ, noe som svekker aksjen ytterligere. Det er ingen støtte på Investtechs mellomlangse kursdiagram, mens det ved reaksjoner, opp er motstand ved 71 kroner og 80 kroner. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech.

- Asetek la frem selskapets Q1-rapport onsdag og ble dagens taperaksje på Oslo Børs, med et fall på over 15 prosent. Aksjen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt, og har gitt salgssignal etter å ha brutt støtten ved 70 kroner. Videre nedgang innenfor trenden indikeres. Volumutviklingen er svært negativ, noe som svekker aksjen ytterligere. Det er nå ingen støtte på mellomlang sikt. Dette indikerer stor nedside, mens det ved reaksjoner opp, er motstand ved 70 og 86 kroner. Aksjen er veldig volatil og svinger i gjennomsnitt med 25 prosent på månedsbasis. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.