Børs og finans

Aibel med milliardavtale på Johan Sverdrup

Aibel har sikret seg kontrakt på åtte milliarder for neste fase av utbyggingen av Johan Sverdrup. Kontrakt på 3,4 milliarder til Røkke-selskaper. 

Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB Scanpix.

Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
5. april 2018 - 07.30

Statoil har torsdag tildelt Aibel en intensjonsavtale for prosjektering, innkjøp og bygging av dekket til prosessplattformen (P2) i fase 2 av Johan Sverdrup-utbyggingen.

Den endelige kontrakten forventes signert senere i år og er på rundt åtte milliarder kroner, opplyser selskapet i en melding. 

- Dette er en gledens dag i Aibel da vi har fått den ultimate bekreftelse på at vi har både den nødvendige kompetansen og konkurransekraften for å kunne levere et så stort og viktig prosjekt. Organisasjonen har opparbeidet en betydelig erfaring fra leveransen av Johan Sverdrup-boreplattformen, som nå ferdigstilles ved vårt verft i Haugesund. Vi ser fram til å fortsette realiseringen av neste fase av Sverdrup-feltet sammen med Statoil, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Kværner og Aker Solutions

Kværner har i et 50/50 fellesskap med Aker Solutions inngått intensjonsavtale med Statoil for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup utbyggingen. Kontrakten er på 3,4 milliarder kroner. 

Arbeidet vil starte i andre kvartal 2018 og skal ferdigstilles i 2022.

Kværner og Aker Solutions skal gjennomføre ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av en ny utstyrsmodul på rundt 5.000 tonn for stigerørsplattformen. I tillegg omfatter avtalen modifikasjonsarbeid på feltsenteret, og installasjon- og integrasjonsarbeid ute på feltet i forbindelse med fase 2 av utbyggingen.