An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Aksje tar av på Oslo Børs

Én aksje utmerker seg svært positivt på børsen tirsdag.

Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: Øystein Byberg
17. april 2018 - 12.02

Oslo Børs beveger seg sidelengs tirsdag. Ved 12-tiden er hovedindeksen opp 0,02 prosent til 836,35, mens omsetningen har kommet opp i 1,9 milliarder kroner.

«Sterke kvartalstall fra Bank of America og Netflix bidro til børsoppgang på Wall Street mandag. Det er naturlig å anta at dette vil hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs», skrev Roger Berntsen i morgenrapporten til Netfonds.

Oljeprisen

Brent-oljen er opp 0,1 prosent til 71,50 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen stiger 0,1 prosent til 66,28 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Tradere og analytikere frykter at en fullskala handelskrig mellom USA og Kina vil dempe den globale veksten og dempe drivstoffetterspørselen, ifølge The Wall Street Journal.

Ifølge sjefstrateg Greg McKenna i AxiTrader er tradere skeptiske med tanke på at markedet fortsatt sitter på store mengder long-posisjoner som vil komme til å bli solgt, ifølge Reuters.

- Det gjør prisene sårbare for dårlige nyheter, sier han, og viser til stigende russisk produksjon og et sannsynlig fall i Sauda-Arabias råoljepriser.

Statoil faller 0,4 prosent til 197,80 kroner.

Nordic Semiconductor til værs

Nordic Semiconductor er den store stjernen etter å ha lagt frem tall.

EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) kom inn på 4,4 millioner dollar, godt over konsensus på 2,7 millioner dollar.

Topplinjen på 60 millioner dollar var også over forventningene, som var på 57,3 millioner dollar.

- Rapporten ser etter en første gjennomgang ut til å være noe bedre enn ventet basert på disse nøkkeltallene og det vil kunne gi en positiv reaksjon ved åpning, skriver DNB Markets i sin aksjerapport. 

Aksjen er opp 15,5 prosent til 54,30 kroner, og topper dermed vinnerlisten.

Solstad Farstad

I en kommentar til årsrapporten skriver Solstad Farstad at datterselskapet Farstad Shipping ikke er i stand til å møte et av sine lånevilkår.

Vilkåret går på betjeningsevnen, og måler gjelden mot brutto driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA).

Solstad Farstad ramler 5,8 prosent til 5,54 kroner.

Norwegian

Det fortsetter å svinge i Norwegian etter torsdagens elleville rally. Torsdag kunne vi lese om en mulig budinteresse fra British Airways-eier IAG, og aksjen smalt opp 47,2 prosent.

Redaktør Trygve Hegnar sa på torsdagens økonominyheter på HegnarTV at Ryanair selvfølgelig kan komme på banen, men også at han ikke trodde på noen budkamp.

Sparebank 1 Markets tror IAG kommer til å flagge at de har mer enn fem prosent eierskap i NAS de nærmeste dagene, og tar samtidig aksjen inn i sin portefølje. 

Sparebank 1 Markets mener IAG kan betale mellom 310 og 485 kroner per NAS-aksje.

«30 prosent premie på dagens kurs er 345 kroner. Det mener vi ikke er urealistisk og vi synes nedsiderisikoen er lav. IAG har nok planlagt dette lenge», skrev Westby mandag.

Analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities har lenge vært pessimistisk til Norwegian.

Tirsdag gjentar han sin salgsanbefaling på aksjen, men med et kursmål som er jekket opp fra 150 til 155 kroner.

- Den gode nyheten er at IAGs aksjekjøp gjør det lettere for Norwegian å komme seg gjennom 2018 med leveransene av de siste Dreamlinerne, med et finansieringsbehov som er anslått til over én milliard dollar i år, skriver Molnes.

Norwegian faller 0,5 prosent til 288,50 kroner.

Axactor

Axactor har inngått en forward flow-kontrakt med Komplett Bank for kjøp av misligholdte lån, der kontrakten har en varighet på 18 måneder og en opsjon til å utvide med seks måneder.

Avtalen ventes å generere årlige driftsinvesteringer på rundt 60 millioner euro når den er i full drift, og vil ha effekt fra juni 2018.

Axactor stiger 4,3 prosent til 2,74 kroner.

Salmones Camanchaca

Salmones Camanchaca fikk et slaktevolum på 8.630 tonn GWE laks i første kvartal 2018, melder selskapet natt til tirsdag.

Videre var slaktevolumet for ørret 3.983 tonn GWE i kvartalet.

Aksjen stiger 4,0 prosent til 52 kroner.

Kutter i laks

Kepler Cheuvreux nedgraderer sine anbefalinger på Austevoll Seafood og Lerøy Seafood til hold fra kjøp, ifølge TDN Direkt. 

Kursmålet på Austevoll-aksjen oppjusteres likevel til 91 kroner, fra tidligere 83 kroner per aksje. Lerøy-aksjen jekkes opp til 55 kroner, fra tidligere 52 kroner

Komplett Bank

Komplett Bank meldte om et resultat etter skatt på 71,5 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 52 millioner kroner i samme periode året før.

Netto renteinntekter i kvartalet var 208 millioner kroner, mot 136 millioner i samme kvartal året før.

Aksjen er ned 1,2 prosent til 17,86 kroner.

Aker

Aker ASAs heleide datterselskap, Aker Capital, har inngått avtale med John Fredriksen-kontrollerte Geveran Trading Co. Ltd og Joh Johannson Eiendom om å etablere et eiendomsutviklingsselskap.

Ifølge Aker skal selskapet hete FP Bolig Holding.

- Dette er et nytt strategisk skritt for Akers eiendomsutvikling. Vi styrker våre eiendomsinitiativer ved å inngå felles eierskap med to fremtredende investeringsselskaper, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker.

Aker er ned 0,6 prosent til 486,50 kroner.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.