Børs og finans

Hydro-sjefen skråsikker på å løse Brasil-krisen

- Vi vil finne en løsning, sier Svein Richard Brandtzæg. DNB Markets anbefaler kjøp av aksjen. 

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Finansavisen

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
25. april 2018 - 09.06

Norsk Hydro leverte langt bedre enn i fjor både på topp og bunn, viser dagens kvartalstall. 

Fasiten viste er et resultat etter skatt på 2.076 millioner kroner i 1. kvartal 2018, mot 1.762 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene beløp seg til 39.971 millioner kroner, sammenlignet med 23.026 millioner kroner i 1. kvartal 2017. 

- Dagens kvartalsoppsummering viser at selskapet i Q1 oppnådde en omsetning på 40 mrd. kroner mot vårt estimat på 37.5 mrd. kroner og konsensus på 38.9 mrd. kroner. Underliggende EBIT kom samtidig inn på 3.1 mrd., mens EPS for kvartalet endte på 1.06 kroner. Resultatutviklingen ser dermed ut til å ligge under våre, men samtidig over markedets forventninger om 2.9 mrd kroner, kommenterer DNB Markets.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 58 kroner per aksje. 

Krevende situasjon

Svein Richard Brandtzæg innrømmer på dagens kvartalspresentasjon nok en gang at Hydro er i en veldig krevende situasjon. Det gjelder både i momsutviklingen til USA og situasjonen i Brasil. 

- Men med tanke på Alunorte-situasjonen er jeg sikker på at vi kommer til å klare å løse den, sier konsernsjefen, ifølge TDN Direkt. 

Alunorte har rotert produksjonen mellom flere linjer, og at Brandtzæg sier produksjonen nå med fem linjer, med to på standby. Fra dette vil det ta rundt en måned å komme tilbake til full produksjon. Men det er fortsatt usikkert når det kan skje. 

- Vi søker dialog med ministerio publico og andre aktører. Det er en komplisert situasjon, men vi vil finne en løsning, sier Brandtzæg, ifølge nyhetsbyrået. 

Se også intervjuet med Hydro-sjefen på Bloomberg TV