Børs og finans

Lakseselskap vil hente 500 mill.

Atlantic Sapphire vil hente rundt 500 millioner kroner i egenkapital før sommeren.

Foto: Shutterstock.

Foto: Shutterstock.

Artikkel av: Martine Holøien
4. april 2018 - 08.51

Det landbaserte oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire vil hente rundt 500 millioner kroner i egenkapital før sommeren, melder Intrafish, ifølge TDN Direkt.

Kapitalinnhentingen er til gjennomføring av det som skal bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks i Miami-Dade County i Florida.

- Planen er å hente rundt 500 millioner kroner i egenkapital. Vi er ikke i gang ennå, men målet er å være på plass en gang før sommeren, sier konsernsjef Johan Andreassen i selskapet til bransjenettstedet.

Atlantic Sapphire har gitt mandat til Arctic Securities, DNB Markets og Pareto Securities, men ikke påbegynt kapitalinnhentingen, ifølge Andreassen.

Selskapet har i tillegg hatt vanlige investormøter med eksisterende aksjonærer, og noen få møter med nye, potensielle aksjonærer.

Dersom selskapet lykkes i å hente rundt 500 millioner kroner vil det være fullfinansiert til og med byggetrinn to for oppdrettsanlegget i Florida, som vil gi en årlig kapasitet på 20.000 tonn laks.

Videre opplyser Andreassen at utbyggingen av anlegget går etter planen, og at første ronginnsett er planlagt i fjerde kvartal inneværende år.

Det tas sikte på første slakting i andre kvartal 2020.