Børs og finans

Mer jobb til Havila

Administrerende direktør Njål Sævik er svært fornøyd etter å ha sikret seg enda mer arbeid for Total. 

Havila Clipper. Foto: Havila Shipping.

Havila Clipper. Foto: Havila Shipping.

Artikkel av: Are  Strandli
23. april 2018 - 10.42

Det Fosnavåg-baserte offshorerederiet Havila Shipping meddeler mandag at det har fått en kontraktsforlengelse med Total-eide Mærsk Olie og Gas, for forsyningsskipet Havila Clipper.

Forlengelsen er på to måneder, noe som betyr at Havila Clipper har sikret arbeid frem til 1. august. 

Den gode nyheten kommer kun få dager etter at offshorerederiet fikk kontrakter med Total for Havila Aurora og Havila Borg på tre måneder hver med opsjon på ytterligere én måned. 

Havila Borg blir tatt ut av opplag som følge av Total-kontrakten. 

Administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping sier han er godt fornøyd med de siste dagers kontraktstildelinger.

Han er også fornøyd med at ratene for ankerhåndteringsfartøyene har bedret seg den siste tiden.

Det 2010-bygde ankerhåndteringsfartøyet Havila Jupiter fikk tidligere denne måneden oppdraget med å flytte boreriggen Songa Endurance til en rate på 500.000 kroner pr. dag, mens Havila Venus fikk hele 70.000 pund, tilsvarende 770.000 kroner, pr. dag for flytting av Deepsea Aberdeen dagen før. 

Fredag ble Havila Jupiter sluttet av Perenco Oil & Gas til en rate på 22.500 pund, noe som tilsvarer om lag 248.000 kroner, pr. dag. Også det er på et nivå som er betydelig bedre enn tidligere i år. 

Havila Shipping har 23 offshore service fartøy innen ankerhåndtering, sub-sea-operasjoner, plattformforsyningsskip og område-beredskapstjenester