Børs og finans

Seadrill åpner for samarbeid med flere oljeservice-selskaper

- Bekreftelsen er den mest signifikante milepælen i prosessen. 

West Capella. Foto: Seadrill.

West Capella. Foto: Seadrill.

Artikkel av: Are  Strandli
18. april 2018 - 14.27

Riggselskapet Seadrill bekreftet i en melding onsdag at selskapets restruktureringsplan er godkjent av amerikanske konkursmyndigheter i Texas' Southern District.

Selskapet opplyste at det regner med å tre ut av Chapter 11 (konkursbeskyttelse) innen de neste 60-90 dagene.

- Bekreftelsen er den mest signifikante milepælen i prosessen, og vi må implementere planen over 60-90 dager. Åpenbart vil vi gjøre det så fort som mulig, sier konsernsjef Anton Dibowitz til nyhetsbyrået Reuters.

Konsernsjefen i selskapet som allerede har et samarbeid med Schlumberger for å tilby integrerte tjenester i India, forteller at det kan være aktuelt å utvide samarbeidet til andre lokasjoner, samt andre partnere, men at det ikke foreligger noen umiddelbare planer om det. 

- Vi er også i diskusjoner med alle store oljeservicebedrifter, og hvis det er muligheter som gir mening for oss begge, vil vi helt sikkert forfølge det, sier Dibowitz, som forventer å fortsette i rollen som konsernsjef, til Reuters. 

Schlumberger er for øvrig største aksjonær i Borr Drilling, riggselskapet til John Fredriksens tidligere forretningspartner Tor Olav Trøim.