Børs og finans

Norske investorer sa nei

Tom Roger hentet 60 mill. - nå vil han på børs

- Nå har vi hentet inn 60 millioner kroner i ny kapital. Men vi måtte utenfor Norge for å finne penger, sier gründer Tom Roger Sokki.

Tom Roger Sokki - Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen

Tom Roger Sokki - Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
10. april 2018 - 10.26

(Finansavisen:) Tom Roger Sokki har hentet 60 millioner til mobil-TV-konseptet Lavo. Nå tar han selskapet på Merkur Market med en prising på mellom 200 og 400 millioner, skriver Finansavisen.

Når Christiano Ronaldo neste gang brassesparker inn et mål i Champions League eller når Johannes Høsflot Klæbo skal gå sprintfinale i langrenn, kan du bli varslet på mobilen slik at du får med deg høydepunktene når de skjer.

Det er det nye konseptet til mobil-TV-selskapet Lavo, som tidligere har gjort suksess som ekstra-TV til Paradise Hotel etter at de ordinære kameraene har slukket.

- Nå har vi hentet inn 60 millioner kroner i ny kapital. Men vi måtte utenfor Norge for å finne penger. Det var ikke mulig å hente penger til konsumteknologi i Norge, sier Sokki, ifølge avisen.

Ber om penger

Han har fått inn det London-baserte investeringsfondet Alpha Blue Ocean, som tidligere har gjort seg bemerket i Oslo Børs-noterte Element. Nå har de kommittert 60 millioner til det norske selskapet over en 12-månedersperiode.

- Avtalen gir oss finansiell trygghet til å gjennomføre planene våre. I tillegg vil Alpha Blue Ocean kunne løfte oss for større avtaler, sier Sokki.

- Hittil har vi kalt inn 4 millioner av 60. Resten kommer inn ved passering av ulike milepæler, men i prinsippet ber vi om penger når vi behøver det.

Alpha får ifølge Sokki en eier-andel på mellom 15 og 30 prosent avhengig av resultatene, skriver Finansavisen. Gründeren måtte følgelig jekke seg ned til en prising på mellom 200 og 400 millioner kroner etter i fjor høst å ha rykket ut med ambisjoner om en prising på 500 millioner.

Steen tar roret

Sokki er selv største aksjonær i selskapet med 30 prosent av aksjene. Til sammen har gründeren og de ansatte rett over 50 prosent.

Andre eiere er blant andre Øystein Tvenge, som nå går av som styreleder i selskapet. Det skjer ettersom en annen medie-gründer, Bernhard Steen, tar over som daglig leder, mens Sokki selv tar over som styreleder – arbeidende sådan.

- Nå er planen å ta selskapet opp til notering på Merkur Market. Det skjer i løpet av tre uker, sier Sokki til avisen.