Børs og finans

New York

Trøbbel på NYSE

NYSE meldte tidligere i kveld at handelen hadde blitt stoppet i Amazon og fire andre aksjer.

New York Stock Exchange. Foto: AP Photo/David Karp

New York Stock Exchange. Foto: AP Photo/David Karp

Artikkel av: Stein Ove Haugen
25. april 2018 - 19.25

New York børsen meldte tidligere i kveld at handelen hadde blitt stoppet i fem aksjer og at alle handler i de fem ville bli kansellert.

Den, for de fleste, litt uforståelige meldingen lød:

Due to the previously announced price scale code issue affecting BCCG execution reports, trading in the following Tape C symbols will be suspended for the balance of the trading day. Any open orders in these securities will be cancelled.

Tidligere på dagen opplyste også NYSE følgende:

NYSE customers using Binary CCG order entry ports are advised that execution reports priced at or above $1000 in some Tapes B and C securities (including AMZN, BKNG, GOOG, GOOGL) are being published with a 'price scale' code of 5.  NYSE expects this behavior to continue for trading today and will provide a further update before the start of trading tomorrow.

All other systems, including the price scale code for Tapes B and C market data, are operating normally. 

Suspensjonen gjelder Amazon, de to Google-aksjene (Alphabet og Google), Zion Oil & Gas Inc og Booking Holding.

De nevnte aksjene handles i all hovedsak på Nasdaq og svikten kommer ifølge Wall Street Journal i kjølvannet av en teknisk oppgradering som ble gjort for å muliggjøre handel i ETFer og aksjer fra andre børser.