Børs og finans

XXL får børsjuling - DNB Markets ikke overrasket

Anbefaler salg av XXL. 

Foto: AP.

Foto: AP.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
25. april 2018 - 09.34

Analytikerne hadde forventet et XXL-resultat i 1. kvartal 2018 på rundt 47 millioner kroner. 

Det var ikke selskapet i nærheten av å innfri, som leverte et tap på 9 millioner kroner etter skatt i 1. kvartal 2018, mot minus 8 millioner kroner i samme periode året før-

Aksjen faller tungt fra start i åpningshandelen på Oslo Børs. Ned hele 13,24 prosent 71,40 kroner.

- Med en inntjening under markedets forventninger kan vi her få en litt tung start for aksjen ved åpning. Reaksjonen vil imidlertid også avhenge av hva selskapet kommuniserer om veksttakten generelt og også utviklingen i Østerrike spesielt i forbindelse med dagens presentasjon, skriver DNB Markets i en kommentar.

-  Verdsettelsen har dermed kommet ned siden vi tok anbefalingen til salg i midten av mars. Før eventuelle justeringer på grunnlag av dagens rapport har vi hatt et kursmål på 80 kroner per aksje. Både vi og konsensus lå på forhånd inne med forventninger om en omsetning i kvartalet på 2.2 mrd. kroner, mens fasiten viser en topplinje på 2.1 mrd. kroner. EBITDA endte på 51 mill. kroner mot vårt estimat og konsensus på henholdsvis 122 mill. og 113 mill. kroner.