Børs og finans

Analytiker: Crayon-oppkjøp gir strategisk mening

Sparebank 1 Markets mener Crayon er i spill. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
23. mai 2018 - 14.58

Onsdag morgen ble det meldt at Crayons konkurrent SoftwareOne kjøpte rundt tre millioner Crayon-aksjer, og dermed eier 8,9 prosent av selskapet.

Analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets skriver i en oppdatering at det nå er rimelig å si at Crayon er i spill, ifølge TDN Direkt. 

- Videresalg av programvare handler om skala, og Crayon er Microsoft-videreselgeren som vokser mest på nettsky. I 2016 var Crayon den niende største LSP-partneren (Licensing Solution Partner) globalt og opplevde 24 prosent vekst. SoftwareOne var den tredje største, med 15 prosent vekst. En kombinasjon av de to vil danne en stor videreselger med økt forhandlingsmakt overfor programvareleverandørene- skriver Konslie, ifølge nyhetsbyrået. 

Oppsummert mener Kongslie at et oppkjøp i Crayon gir strategisk mening, både fordi SoftwareOne vil få tilgang til det Nordiske markedet til en rabatt, internasjonal ekspansjon gratis og i tillegg forhindre andre aktører som selskapet ITIFS, som i april økte sin eierandel i Crayon til over fem prosent.

Crayon er så langt i dagens handel opp 17,3 prosent til 19,42 kroner.