An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Analytikerne liker Blystad-salg

Pareto og Clarksons Platou er positive.

Arne Blystad på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Arne Blystad på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
15. mai 2018 - 14.02

Songa Bulk spretter opp 4,8 prosent til 43,50 kroner på Oslo Axess tirsdag på avtalen med Star Bulk Carriers om salg av alle Songas skip.

Salget skjer mot et vederlag på 13.688.000 aksjer i Star Bulk og 144,55 millioner dollar i kontanter.

- Songa-aksjonærene får aksjer i dollarbeløp lik verdijustert egenkapital, som er opp seks prosent fra sluttkurs mandag. Samtidig får aksjonærene i Songa aksjer i et selskap som er mer likvid. En får ingen premieprising uten en ordentlig tradet aksje. Det har ikke Songa hatt, så en veksler aksjene sine i noe som er bedre og fungerer bedre, spesielt i et marked der inntjeningen er bra og ser ut til å være veldig bra i 2. halvår, sier Pareto-analytiker Eirik Haavaldsen til TDN Direkt.

Les også: - Han er med på å skape verdens største bulkrederi

Ser lyst på 2. halvår

Han beskriver overfor nyhetsbyrået tørrbulkmarkedet som det klart vanskeligste å konsolidere.

- Star Bulk får 108 skip i segmenter der det er 5-6.000 skip til sammen. De blir en liten spiller sånn sett, men all konsolidering er positivt, fortsetter Haavaldsen.

Analytikeren er optimistisk til 2. halvår.

- En har sett en sterkere utvikling utover våren, drevet av veldig gode stålmarginer i Kina. Flåteveksten er mindre enn fryktet, og det bestilles mindre skip. (...) 2. halvår er høysesong for blant annet brasilianske malmvolumer, og kullvolumene pleier å ta seg opp mot vinteren, sier han videre til TDN Direkt.

Clarksons Platou karakteriserer ifølge nyhetsbyrået transaksjonen som god for begge parter.