Børs og finans

Carnegie: En «avgjørende» kontrakt

Carnegie mener milliardkontrakten til Akastor-datter er «avgjørende».

Akastor-sjef Kristian Røkke Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Akastor-sjef Kristian Røkke Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
16. mai 2018 - 14.44

Akastor-aksjen stiger 5,3 prosent til 18,54 kroner. Bakgrunnen er at datterselskapet AKOFS Offshore har inngått en femårig intensjonsavtale på 370 millioner dollar med Equinor (Statoil) for levering av lette brønnintervensjonstjenester (LWI) på norsk sokkel.

Ifølge Carnegie er kontrakten «avgjørende», melder TDN Direkt. Den vil bidra med EBITDA på 150-200 millioner kroner i året, har meglerhuset regnet seg frem til. Carnegie forventes at aksjen vil handles høyere som følge av avtalen.

«AKOFS Seafarer» skal stå for jobben. Meglerhuset mener markedet har knyttet liten eller ingen verdi til