Eiendom

- Det var et godt kjøp

Hans Herman Horns Gimle-kupp: steg 27 mill. på tre år

Hans Herman Horn betalte for tre år siden 21 millioner for en leilighet på Gimle. Nå har han solgt for rett under 50 millioner.

Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen

Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
9. mai 2018 - 10.24

(Finansavisen:) Leiligheten har ikke balkong og den har ikke parkeringsplass. Likevel har en kjøper vært villig til å punge ut nær 50 millioner kroner for å kunne bo på det mange mener er Norges mest fornemme adresse, Thomas Heftyes gate 42D, skriver Finansavisen.

Forretningsmannen Hans Herman Horn har nå solgt leiligheten han i 2015 betalte 21 millioner kroner for. I mellomtiden har han pusset den opp etter nøyaktig rådgivning fra interiørarkitekt Nina Svenkerud.

- Ikke for spekulasjon

Flere uavhengige kilder oppgir ifølge avisen 58 millioner som reell salgspris, men Horn selv hevder transaksjonsprisen var «under 50».

- Prisen er markedspris for det som er en unik leilighet med en vanvittig utsikt, sier Hans Herman Horn til Finansavisen.

- Hva har du gjort med leiligheten siden du kjøpte?

- Jeg har oppgradert og åpnet opp for at den skal fremstå mer luftig.

- Har du tjent like mye i business som i boligmarkedet?

- Ja, det har jeg, men jeg kjøper heller ikke privatbolig for å spekulere.

- Hvordan forklarer du prisøkningen?

- Da jeg kjøpte fremsto leiligheten som lite innbydende. Men det var også et godt kjøp.

Heis-gevinst på millioner

En viktig del av verdistigningen kommer likevel fra at det i gården er nå endelig er vedtatt at det skal settes inn heis i bygget.

Det hevdes at heisvedtaket alene kan ha bidratt til å presse opp prisen med flere millioner kroner.

Men leiligheten fremstår selvfølgelig strøken med 3,5 meters takhøyde og stue på stue etter hverandre slik seg hør og bør på dette nivået.

Leiligheten er på 280 kvadratmeter og befinner seg i tredje av fire etasjer. Leiligheten over ble kjøpt av Tapad-gründer Arve Traasdahl for 30 millioner kroner i august 2016. Denne leiligheten er dog 20 kvadrat større enn leiligheten Horn nå har solgt.

Leiligheten til Traasdahl og Horn tilhørte tidligere Torstein Tvenge, men han lyktes aldri med å realisere planene om garasjeplasser. Dermed valgte han å selge dem, skriver avisen.