Børs og finans

Har tjent 100 mill. på fire måneder på nesepumper

De norske gründerne bak Optinose har på få måneder tjent over 100 millioner kroner.

Per Djupesland. Foto: Optinose.

Per Djupesland. Foto: Optinose.

Artikkel av: Martine Holøien
20. mai 2018 - 10.33

Den norske øre-, nese- og hals-legen Per Gisle Djupesland og Helena Kyttari Djupesland startet for drøyt 17 år siden opp selskapet Optinose, der de utviklet en nesepumpe som gjør behandling mer effektiv, skriver DN.

Optinose ble notert på Nasdaq-børsen i USA i oktober i fjor. Aksjen ble da ifølge avisen priset til 16 dollar i en emisjon der selskapet hentet inn 120 millioner dollar. 

Selskapet la frem resultater for årets første kvartal tidligere denne uken, og aksjen steg i løpet av to dager rundt 13 prosent til kurs 25,74 dollar, det høyeste noensinne. Den avsluttet fredag på 24,06 dollar.

Gjennom investeringsselskapet Ikos Invest eier de to gründerne ifølge avisen minimum 6,95 prosent av Optinose, tilsvarende i overkant av 2,5 millioner aksjer, ifølge selskapets prospekt. Ved børsnoteringen var disse aksjene verd 41 millioner dollar, tilsvarende 330 millioner kroner. De samme aksjene er med utgangspunkt i fredagens sluttkurs verd 61,5 millioner dollar, eller 500 millioner kroner. 

Da DN omtalte børsoppgangen i slutten av januar var aksjene deres verd 393 millioner kroner, som betyr at de på i underkant av fire måneder har steget 107 millioner kroner i verdi.