Børs og finans

Maersk Drilling vraker trolig børsplaner

Dårlige markedsforhold får skylden. Nå går det mot et salg, og Borr Drilling skal være en en kjøperkandidat, sier kilder til Reuters.

Boreskipet Maersk Viking. Foto: Maersk Drilling.

Boreskipet Maersk Viking. Foto: Maersk Drilling.

Artikkel av: Are  Strandli
9. mai 2018 - 16.22

Industrikonglomeratet A.P Møller-Mærsk har siden høsten 2016 sett på strategiske alternativer for riggselskapet Maersk Drilling.

Et av disse har vært en børsnotering, men ifølge fem forskjellige kilder Reuters har snakket med, legges trolig disse planene på is.

Dårlige markedsforhold skal være årsaken.

Dermed ventes det at det danske konglomeratet vil legge enda mer krutt på et salg av riggselskapet som ved flere anledninger har blitt omtalt som et hett oppkjøpsobjekt.

Analytikere verdsetter riggselskapet til rundt 4,8 milliarder dollar, ifølge Reuters. Det tilsvarer rundt 39 milliarder kroner. 

Kilder sier til nyhetsbyrået at både Tor Olav Trøims Borr Drilling og amerikanske Diamond Offshore vurderer et bud.

- Det ville vært et stort oppkjøp, men de har noen interessante eiendeler, uttalte Trøim i et intervju med Shippingwatch i mai for nøyaktig ett år siden. 

Rykter

Hegnar.no har tidligere omtalt salgsrykter rundt Maersk Drilling.

Ifjor høst sirkulerte det rykter i markedet om en mulig sammenslåing med det amerikanske riggselskapet Rowan Companies.

Etter det Hegnar.no erfarer, skal imidlertid disse samtalene ha strandet like før jul.

«Siden den strategiske beslutningen i september 2016 om å separere ut de oljerelaterte forretningsområdene, har A.P. Möller Maersk undersøkt forskjellige strukturelle muligheter for Maersk Drilling. Disse undersøkelsene inkluderer, men er ikke begrenset til, potensielle løsninger med industrielle partnere. A.P. Möller Maersk vil informere markedet når disse undersøkelsene resulterer i en transaksjon», skrev en talsperson for A.P Möller Maersk i en epost til Hegnar.no da.