Børs og finans

Norwegian økte med 16 prosent

Norwegian Air Shuttle fraktet i april langt flere passasjerer enn på samme tid i fjor, men yielden falt kraftig.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
7. mai 2018 - 08.01

Norwegian Air Shuttle fraktet 3.049.249 passasjerer i april i år, opp 16 prosent i forhold til året før.

Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 44 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 51 prosent.

Kabinfaktoren falt med 3,6 prosentpoeng til 83,0 prosent.

På grunn av at påsken falt i mars i år og april i fjor påvirker det trafikktallene for disse to månedene, noe som også ble understreket ved fremleggelsen for mars måned.

- Selv om påsken påvirker tallene har vi en solid passasjervekst også i april. Vi har økt kapasiteten betraktelig sammenliknet med samme måned i fjor og på langdistanse har veksten utenfor Norden vært på rekordhøye 311 prosent. I forbindelse med den store kapasitetsøkningen og nye langdistanseruter, har vi lagt ut svært mange billigbilletter for å tiltrekke oss nye reisende denne måneden, noe som påvirker yielden i april, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.

Yielden (inntekten per flydde setekilometer) var på 35 øre i april, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) var 29 øre. Det var ned henholdsvis 16 og 20 prosent, fra 42 og 36 øre i samme måned i fjor.

Norwegian opererte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 81,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Norwegian Air Shuttle anslår ifølge TDN Finans en gevinst på 221 millioner kroner per utgangen av april, knyttet til kontrakter og opsjoner i andre kvartal 2018. Det er inkludert en gevinst på 138 millioner kroner knyttet til urealiserte sikringsposisjoner.

Les hele meldingen her.