Børs og finans

Ny Vipps-rekord 17. mai

Vipps i ny drakt. Foto: Vipps.

Vipps i ny drakt. Foto: Vipps.

Artikkel av: Øystein Byberg
18. mai 2018 - 10.35

Fra nord til sør har nordmenn vippset seg gjennom 17. mai-feiringen. I løpet av dagen vippset vi over 720.000 ganger og totalt ble det vippset over 146 millioner kroner, en stor økning fra året før, fremgår det i en melding fra Vipps.

− 17. mai er den største Vipps-dagen i året og igjen er det nasjonaldagen vi setter nye Vipps-rekorder. Det viser hvor viktig smartbetaling med mobilen har blitt for nordmenn. Vi forventer å kunne betale for is, brus og pølser uten å måtte ha med oss kontanter, sier kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes

Årets rekord er en markant økning fra i fjorårets nasjonaldag: Da ble det gjennomført omtrent 450.000 transaksjoner og vi vippset for cirka 87 millioner kroner. 

FAU, skolekorps og andre organisasjoner som arrangerer lokale arrangement på 17. mai har vært ivrige etter å ta i bruk Vipps, og nærmere 3.000 utsalgssteder har brukt appen for kjøp og salg på 17. mai. Is, brus og pølser har derfor vært en viktig faktor for at Vipps nå runder en ny milepæl.