Børs og finans

Skagen-sjefen slutter

Med Storebrand på plass på eiersiden, mener Skagen-sjefen at det er på tide å overlate roret til andre.

Øyvind Schanke. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Øyvind Schanke. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Martine Holøien
14. mai 2018 - 11.02

Skagen-sjef Øyvind G. Schanke forlater selskapet, går det frem av en pressemelding fra selskapet mandag.

Viseadm. direktør Tim Warrington er konstituert som adm. direktør fra og med 14. mai, og styret i Skagen har iverksatt arbeidet med å ansette Schankes etterfølger, opplyses det.

- Styret retter en stor takk til Øyvind og ønsker ham lykke til med fremtidige planer. Viseadm. direktør Tim Warrington har mer enn 10 års erfaring i Skagen, og var en naturlig kandidat til rollen som konstituert adm. direktør. Styret har iverksatt arbeidet med å ansette Øyvinds etterfølger, og vi ser frem til å annonsere utfallet så snart som mulig. Skiftet vil ikke medføre noen endringer i ansvaret for forvaltningen, som fortsatt blir ivaretatt av investeringsdirektør Alexandra Morris, sier Odd Arild Grefstad, styreleder i Skagen og konsernsjef i Storebrand.

- Jeg ble hentet til Skagen for å videreutvikle selskapet, som da hadde en uavklart eierstruktur. Med Storebrand på plass som langsiktig eier, ble jeg enig med styret at tiden er inne for å overlate roret til andre. Det har vært en spennende og lærerik tid, og jeg vil takke mine gode kolleger i Skagen for samarbeidet, sier Øyvind G. Schanke.