Børs og finans

Sparebank 1 Markets og ABG Sundal Collier anbefaler kjøp

Seismikkselskapet leverte et sterkt kvartal med både høyere topplinje og marginer enn ventet.

John Olaisen - Foto: Ivan Kverme/Finansavisen

John Olaisen - Foto: Ivan Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
9. mai 2018 - 13.24

Havbunnseismikkselskapet Magseis ASA meldte onsdag om et resultat etter skatt i 1. kvartal 2018 på 5,66 millioner dollar, mot 3,51 millioner dollar i tilsvarende kvartal 2017.

- Et av de beste

- Vi er fornøyde med å kunne presentere et av de beste kvartalsrapportene i Magseis historie. Dette skyldes de fremragende resultatene fra vår MASS node-teknologi og mannskapet om bord på Artemis Athene som, til tross for tøffe arbeidsforhold, fortsetter å levere fantastisk drift, kommenterer Per Christian Grytnes i selskapets kvartalsrapport.

- Vi er også svært fornøyde med å se at en betydelig del av inntektene reflekteres hele veien ned til bunnlinjen, fortsetter han.

Grytnes - som siden desember 2017 har operert som fungerende sjef - ble i et styremøte tirsdag utnevnt som administrerende direktør i selskapet.

Torsdag 30. november 2017 valgte daværende administrerende direktør i selskapet Idar Horstad å gå fra sin stilling som sjef i Magseis på bakgrunn av personlige årsaker.

- Fremstår som attraktiv

- Selskapet leverte et sterkt kvartal med både høyere topplinje og marginer enn vi hadde ventet, drevet av sterk «execution» for Artemis Athene på kontrakten i Rødehavet. I tillegg byr selskapet på kontrakter med en estimert verdi på 330 millioner dollar, hvor majoriteten av kontraktene er ventet å bli tildelt før sommeren, kommenterer analytiker i Sparebank 1 Markets, Tommy Johannessen, til Hegnar.no.

Han mener Magseis er godt posisjonert for flere av disse kontraktene, og at det vil komme flere kontraktsnyheter de neste månedene.

- I tillegg har aksjen vært svak de siste månedene, både absolutt og relativt til andre oljeservice-selskaper, til tross for sterk oljepris, sier Johannessen.

Med dagens sterke resultat og gode vekstutsikter, synses analytikeren aksjen fremstår som attraktiv, og har for øyeblikket en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 25 kroner.

Vil øke estimatene

Magseis’ driftsresultat endte på minus 6,62 millioner dollar, mot 4,76 millioner dollar året før, mens driftsinntektene beløp seg til 24,56 millioner dollar, sammenlignet med 21,08 millioner dollar i 1. kvartal 2017.

Selskapet holder på inntektsguidingen på 100 millioner dollar for 2018.

- Vi mener dette har vært i overkant positivt. Når det er sagt, viser det sterke 1. kvartalet at denne guidingen er mulig, skriver analytiker i ABG Sundal Collier, John Olaisen, i en fersk oppdatering, og påpeker at selskapet sannsynligvis vil øke inntektsestimatene for 2018 til et sted mellom 95 og 105 millioner dollar, fra det nåværende estimatet på 74 millioner dollar.

Olaisen opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen.

I skrivende stund stiger Magseis 7,96 prosent på Oslo Børs til 18,96 kroner.