Børs og finans

Sparebank 1 Markets tar inn to nye aksjer

Meglerhus mener Bank Norwegian er billig.

Bank Norwegian-sjef Tine Wollebekk. Foto: Ivàn Kverme, Finansavisen

Bank Norwegian-sjef Tine Wollebekk. Foto: Ivàn Kverme, Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
29. mai 2018 - 08.20

Sparebank 1 Markets tar denne uken både Norwegian Finans Holding (Bank Norwegians morselskap) og Yara inn i sin ukesportefølje, melder DN.

Fra før har meglerhuset Norwegian inne i porteføljen

- Vi tror flyselskapet Norwegian ikke har noe annet valg enn å bli solgt. Vi tror også at en kjøper av flyselskapet vil sørge for at verdiene av banken ikke forringes. Banken utgjør 25 prosent av markedsverdien, skriver Sparebank 1 Markets.

- Så langt har salg av porteføljer fra banken til inkassoselskaper ikke vist at lånetapene skal dramatisk opp fremover, og styrelederen i Bank Norwegian kjøpte aksjer for 1,7 millioner kroner i forrige uke, heter det ifølge avisen videre.

Yara-valget forklarer analysesjef Lars-Daniel Westby ifølge DN blant annet med at ureaprisene er på vei opp.

- Den siste måneden har både Nutrien (tidligere Agrium) og CF Industries gått bedre enn Yara. Vi tror det er fordi gassprisene i Europa har steget mer enn gassprisene i USA, og at gjødselprisene endelig er på vei opp, skriver meglerhuset.