Børs og finans

Tre meglerhus om Golden Ocean

Analytikerne er fornøyde med 1. kvartalstallene fra John Fredriksens bulkrederi.

John Fredriksen - Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

John Fredriksen - Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
30. mai 2018 - 12.22
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

- Tallene var litt over forventning, trolig grunnet tradingaktivitet. Dividende overrasket på oppsiden, kommenterer senioranalytiker i Danske Bank Anders Redigh Karlsen til Hegnar.no. 

- 2. kvartal ser litt svakt ut ifølge selskapet, men langsiktig så ser det fremdeles bra ut, fortsetter analytikeren.

Over forventning

John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean meldte onsdag morgen om et resultat før og etter skatt på 16,7 millioner dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 17,9 millioner dollar i samme periode året før.  

Ifølge TDN Finans var forventningen 13 millioner dollar.

Resultat per aksje ble 0,12 dollar, mot minus 0,17 dollar ved samme korsvei i fjor. 

«Golden Ocean fortsetter å generere positive resultater i 1. kvartal 2018, til tross for noen sesongmessige svakheter sent i kvartalet (..) Vi er fornøyde med levering av de siste fem Capesize-skipene i vårt nybyggprogram, samtidig som vi fortsetter veksten og moderniseringen av vår operasjonelle flåte», heter det blant annet i en kommentar fra Golden Oceans finansdirektør Birgitte Ringstad Vartdal, i selskapets kvartalsrapport.

Aksjen faller i skrivende stund 1,48 prosent på Oslo Børs, notert til 66,40 kroner.

Les også: Fearnley-analytiker om Fredriksens bulkrederi

Fastholder «kjøp»

Analytiker Jo Ringheim i Arctic Securities opplyser til Hegnar.no at han fastholder en kjøpsanbefaling på aksjen etter kvartalstallene onsdag.

Han viser til at Golden Ocean nå vil operere en flåte på 78 skip, og peker samtidig på at selskapet har gjenvunnet økonomisk fleksibilitet tidligere enn ventet.

«På bakgrunn av begrenset tilbudsvekst, sterk balanse og med en engasjert ledelse er det underliggende sentimentet i markedet tilbake, og Arctic Securities opprettholder derfor en kjøpsanbefaling av aksjen», går det frem av en fersk oppdatering fra meglerhuset.

Positive utsikter

- Vi mener tallene var som forventet. Vi har en kjøpsanbefaling, med et kursmål på 100 kroner, kommenterer Jan-Tore Christiansen I Sparebank 1 Markets til Hegnar.no.

Han viser til at Golden Ocean rapporterte tall som var på linje med meglerhusets forventning, og så vidt over konsensus.

«Selskapet annonserte et utbytte på 10 cent for 1. kvartal 2018. Justert EBITDA kom inn på 49,7 millioner dollar, noe som var på linje med vår forventning på 49,6 millioner dollar og rett i overkant av konsensus på 48 millioner dollar. Ledelsen ser positive markedsutsikter, grunnet lav forventet flåtevekst fremover. Rapportert inntjening var på linje med våre forventninger og vi deler ledelsens positive utsikter for tørrbulkmarkedet», heter det i fersk oppdatering fra Sparebank 1 Markets.