Børs og finans

Tror Borregaard har mer å gå på

Kanskje mer enn 95 kroner også?

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
15. mai 2018 - 11.29

DNB Markets tok i går Borregaard inn i sin portefølje med anbefalte aksjer.

- Etter et umiddelbart løft på rapporten for 1. kvartal, har kursen ligget relativt stabil. Rapporten støttet våre forventninger om at selskapet over tid vil kunne kompensere tilbudspresset innenfor mer standard ligninprodukter med økt salg av spesialprodukter som har høyere marginer, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport.

Analytikerne mener deres kursmål på 95 kroner innebærer en forsiktig verdsettelse på 8x EV/EBITDA basert på estimatene for 2018 (EV = enterprise value = egenkapital pluss netto rentebærende gjeld, EBITDA = driftsresultat før av- og nedskrivninger).

Borregaard faller 0,2 prosent til 85,20 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen, og ser en oppside på 11-12 prosent.