Børs og finans

Voldberg tror på Norwegian-take off

Tore Aksel Voldberg er blant de 30 største aksjonærene i flyselskapet. 

Norwegian-fly tar av fra Oslo Lufthavn. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Norwegian-fly tar av fra Oslo Lufthavn. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
7. mai 2018 - 10.40

Flyselskapet Norwegian har fått et kraftig løft på Oslo Børs den seneste måneden ryktene om et mulig bud fra IAG, selskapet som blant annet eier British Airways, begynte å svirre.

Fredag bekreftet Norwegian-styret å ha mottatt to separate forslag fra IAG i tilknytning til et oppkjøp av 100 prosent av aksjekapitalen.

Begge disse ble blankt avvist av styret, ifølge en melding fra selskapet, noe som sendte Norwegian-aksjen ned rundt 10 prosent på børsen fredag. 

Flere aktører tror imidlertid at IAG kan komme til å prøve seg igjen. 

– Selv om IAG sitter på gjerdet, tror jeg det jobbes intenst i kulissene og at Norwegian fortsatt er i spill, uttalte blant annet investor Jan Petter Sissener til DN fredag.

Mye kan tyde på at også investor Tore Aksel Voldberg tror på nye bud. Om ikke annet har han i hvert fall posisjonert seg for en opptur i Norwegian, fremgår det av en rykende fersk aksjonærliste.

Gjennom investeringsselskapet Skøien AS, innehar han nå 195.000 aksjer i flyselskapet, noe som tilsvarer en eierandel på 0,50 prosent.

Norwegian-aksjen stiger rundt 2,5 prosent til 277,50 kroner mandag i kjølvannet av ferske trafikktall, noe som betyr at aksjeposten hans har en verdi på  rett over 54 millioner kroner.