Børs og finans

Anbefaler salg av Orkla

DNB Markets er pessimister.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
25. juni 2018 - 09.28

Vi nærmer oss en ny resultatsesong, og 13. juli legger Orkla frem sine tall for 2. kvartal.

I likhet med konsensus venter DNB Markets en omsetning på 10,2 milliarder kroner, noe som i så fall vil være opp fra 9,8 milliarder i samme periode i fjor.

- I tillegg til underliggende organisk vekst mener vi at oppkjøp, flere handelsdager sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor og reversering av negative påskeeffekter fra 1. kvartal vil bidra til veksten. På den annen side er vi imidlertid mer forsiktige når det gjelder marginen, og mener at både utvannende bidrag fra oppkjøpte virksomheter og en svekkelse av svenske kroner mot euro vil gi et driftsresultat (EBIT) på 1,05 milliarder kroner, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport.

Til sammenligning peker konsensus mot 1,1 milliarder kroner i driftsresultat.

- På våre tall innebærer kursen (fredagens sluttkurs på 73,12 kroner) en verdsettelse marginalt over estimatet for summen-av-delene. Aksjen har historisk vært handlet med en rabatt i forhold til dette estimatet, og vi har en salgsanbefaling med kursmål 70 kroner, heter det videre.

Orkla stiger 0,5 prosent til 73,50 kroner i tidlig handel på Oslo Børs mandag.