Børs og finans

Børsmelding førte til krakk

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. juni 2018 - 16.27

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,19 prosent før den sluttet på 898,17 poeng. Det ble omsatt aksjer for fem milliarder kroner.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 76,29 dollar, ned 0,22 prosent. Equinor falt 0,64 prosent til 217 kroner.

Nordic Nanovector

I en oppdatering tirsdag går det frem at amerikanske helsemyndigheter (FDA) har gitt Nordic Nanovectors Betalutin «fast track»-betegnelse for pasienter med tilbakeslag eller «refractory» follikulært lymfom etter minst to tidligere systemiske terapier. 

«Fast track» er en prosess utviklet for å lette utviklingen og fremskynde gjennomgang av medisiner for å behandle alvorlige sykdommer og fylle et ufullstendig medisinsk behov. 

Aksjen hoppet 13,24 prosent til 58,60 kroner.

Norsk Hydro

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro bekrefter at selskapet mandag kveld ble kjent med at det hadde kommet en avgjørelse i én av flere rettsprosesser i Brasil. De bruker nå tid på å se på avgjørelsen.

- Dialogen fortsetter og prosessen går videre, sier Molland til E24.

Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har etter pålegg fra lokale myndigheter gått for halv fart siden det lokale drikkevannet ble forurenset etter et ekstremt regnvær i februar.

Aksjen endte på 53,32 kroner etter et kursfall på 1,77 prosent.

Norwegian

I en oppdatering mandag gjentok Norwegian at selskapet har mottatt henvendelser fra flere parter som har uttrykt foreløpig interesse i aksjekjøp, fusjoner, strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og økonomisk samarbeid.

Per i dag har ikke Norwegian inngått noen avtaler eller spesifikke samtaler relatert til inngående interesse, men søker videre informasjon og avklaringer innen en rekke områder for å kunne evaluere slike forslag.

Finanstilsynet har også godkjent prospektet knyttet til den varslede emisjonen. 

Norwegian klatret 0,82 prosent til 247,30 kroner.

Targovax

Targovax vil ikke gjennomføre TG01-studien slik de hadde planlagt, og vil komme tilbake med en oppdatering om hva de vil gjøre med TG-vaksinen til høsten.

Det kom frem på en telefonkonferanse med selskapet tirsdag, ifølge TDN Direkt.

Aksjen falt 20,31 prosent til 13,26 kroner. Dagens laveste notering var på 12 kroner.

Selvaag Bolig

Etter initiativ fra styret i selskapet, fratrer Baard Schumann stillingen som administrerende direktør i Selvaag Bolig med umiddelbar virkning.

Styreleder Olav H. Selvaag vil inntil videre fungere i stillingen som administrerende direktør. Selvaag går derfor ut av styret, og Gisele Marchand er konstituert som styreleder.

Partene er enige om å ikke kommentere fratredelsen ut over denne meldingen.

Nyheten tolkes tydeligvis negativt av investorene på Oslo Børs, hvor aksjen falt hele 5,44 prosent til 40 kroner.