Børs og finans

Jekker opp kursmålet på PGS

Nordea Markets oppjusterer kursmålet på Petroleum Geo-Services-aksjen grunnet bedrede markedsforhold. Pareto Securities tror høyere dagrater vil bli den neste verdsettelsestriggeren. 

Ramform Titan - Foto: PGS

Ramform Titan - Foto: PGS

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
3. juli 2018 - 09.52

Nordea Markets oppjusterer kursmålet på Petroleum Geo-Services-aksjen til 43 kroner fra tidligere 40 kroner grunnet forventninger om bedrede markedsforhold, mens Pareto Securities mener høyere dagrater for kontraktseismikk vil bli den neste verdsettelsestriggeren i seismikkmarkedet.

Det fremkommer av oppdateringer fra de to meglerhusene tirsdag, ifølge TDN Direkt. 

Nordea Markets bemerker seg at seismikkselskapets flåteutnyttelse var noe lavere enn estimatene i andre kvartal 2018, men meglerhuset mener investeringscaset i PGS i hovedsak dreier seg om forbedrede markedsforhold og høyere dagsrater.

- Vårt langsiktige positive syn på aksjen er fortsatt intakt. Med den nåværende høye oljeprisen forventer vi økt investeringsaktivitet fra oljeselskapene, som ventes å øke etterspørselen etter PGS' seismikkskip, skriver Nordea.

Pareto Securities mener den nåværende driften finner støtte i multiklientmarginene, men poengterer at kontraktseismikk er fordelaktig i et stramt marked.

- Høyere dagrater for fartøyene vil bli den neste verdsettelsestriggeren, selvfølgelig er dette positivt for fartøyseiere som PGS, men det har også en indirekte effekt på multiklientbibliotekverdsettelse, skriver Pareto Securities.

PGS-aksjen er i skrivende stund ned 1,64 prosent til 36,53 kroner.