Børs og finans

Kongsberg får Equinor-kontrakt

Equinor utvider eksisterende avtale med KONGSBERG med teknologi-leveranser til fase 2 av Johan Sverdrup-utbyggingen.

Egil Haugsdal. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Egil Haugsdal. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Martine Holøien
14. juni 2018 - 08.55

Kongsberg Maritime er tildelt en kontrakt av Equinor, ifølge en børsmelding torsdag.

Kontrakten er for leveranse av sikkerhets- og automasjonssystemet (SAS) til fase 2 av Johan Sverdrup-utbyggingen på norsk sokkel, opplyses det.

Videre heter det at Fase 2-avtalen inneholder leveranse av SAS og digitalisering for en ny prosess plattform som er planlagt igangsatt i 2022. Kongsberg Maritime vil i tillegg utvide og utføre modifikasjoner på allerede leverte systemer for feltsenteret, samt levere topside kontrollsystem for tre subsea tie-backs og tekniske løsninger for styring av landstrøm fra Haugsneset utenfor Haugesund.

- Dette er en betydelig kontrakt for KONGSBERG, og styrker ytterligere vår posisjon i markedet som nøkkel-leverandør av automasjons- og sikkerhetsløsninger til offshore, olje-og gass produksjonsmarkedet, sier Egil Haugsdal, adm. direktør i Kongsberg Maritime.