Børs og finans

Krakk på tirsdag - stuper videre onsdag

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
20. juni 2018 - 11.54

Etter en positiv start på børsdagen, har oppgangen krympet inn. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 886,07 poeng, opp 0,12 prosent. Dagens høyeste notering har vært på 889,08 poeng.

Store selskaper som DNB og Telenor faller henholdsvis 0,41 prosent og 0,21 prosent mens Norsk Hydro stiger 1,92 prosent.

Olje/Equinor

Et fat Nordsjøolje omsettes for 75,43 dollar, opp 0,47 prosent.

Equinor og Microsoft har inngått en strategisk partnerskapsavtale, ifølge en melding onsdag. Samarbeidet er nedfelt i en syvårig forbruk- og utviklingsavtale til en verdi på flere hundre millioner dollar, opplyses det.

Equinor klatrer 0,33 prosent til 215,10 kroner.

Norwegian

Norwegian har gått sterkt de siste dagene på nye spekulasjoner om at selskapet kan bli kjøpt opp. Onsdag faller imidlertid aksjen 3,58 prosent til 277,70 kroner.

På en luftfartskonferanse i Brussel tirsdag ble Norwegian-sjef Bjørn Kjos igjen spurt om det er riktig å selge Norwegian til en stor aktør i Europa, og igjen svarte han at selskapet har lyse utsikter som et selskap helt alene, skriver DN.

- Jeg har vært klar på én ting, nemlig at vi har ikke behov for en ny partner, sier Kjos til avisen.

DNO

DNO melder at selskapet har mottatt 62,19 millioner dollar som betaling for oljeleveranser til eksportmarkedene fra Tawke-lisensen i den kurdiske delen av Irak i mars. Beløpet skal deles med partner Genel Energy plc.

DNO er opp 1,02 prosent til 14,31 kroner.

Fred. Olsen Energy

I går varslet Fred. Olsen Energy at det kan bli aktuelt med emisjon, endringer i låneavtaler, samt nedskrivning av gjeld. Selskapet vil forlenge betalingsutsettelsen utover den opprinnelige waiver-datoen 30. juni.

En av utfordringene for riggselskapet er et obligasjonslån på drøyt én milliard kroner som forfaller i februar neste år.

Kepler Cheuvreux reagerte med å kutte kursmålet på Fred. Olsen Energy fra 18 til fem kroner. Ifølge TDN Direkt velger analytikerne å fastholde sin hold-anbefaling.

Tirsdag stupte aksjen 23,64 prosent, og i dag faller den ytterligere 4,89 prosent til 7,59 kroner.

PGS

DNB Markets venter at PGS ved innledningen av juli vil gi en foreløpig oppdatering av flåtens kapasitetsutnyttelse gjennom Q2. Reposisjonering av fartøy og ledige perioder i påvente av oppstart på pre-finansierte prosjekter gjør at meglerhuset estimerer en kapasitetsutnyttelse på 78 prosent. De tilsvarende konsensusforventningene ser ut til å ligge på rundt 85 prosent.

Meglerhuset operer med en salgsanbefaling og et kursmål på 17 kroner.

PGS stiger 3,03 prosent til 36,34 kroner.

Biotec Pharmacon

Biotec Pharmacon melder at deres datterselskap Arcticzymes legger det første Proteinase-ensymet til i sin portefølje.

Aksjen stiger 4,44 prosent til 5,64 kroner.