Børs og finans

Nordea-strateg: - Frykten for handelskrig er definitivt tilbake

Denne uken: Handelskrigen trappes opp, ifølge Nordea-strateg Leif-Rune Husebye Rein. Her er nøkkeltallene som er mest interessante.

Leif-Rune Husebye Rein - Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen

Leif-Rune Husebye Rein - Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
18. juni 2018 - 07.36

Det er ifølge Leif-Rune Husebye Rein, sjefstrateg i Nordea Wealth Management, ikke mye som skal til for at det kan bli en ny militær opprusting på Korea-halvøya, men det har blitt en form for kald fred og han venter på at Kim skal holde sine ord.

««Team Trump» er fremdeles i Beijing med utenriksminister Mike Pompeo i spissen og frykten for handelskrig er definitivt tilbake», heter det fra sjefstrategen i morgenrapporten mandag.

Mest interessant

Nøkkeltall fra USA inkluderer PMIer og Philly Fed, som Husebye Rein mener blir det mest interessante, samtidig med informasjon rundt Trump sine nye tollmurer.

«Forbrukertillitsindeksen i Eurosonen kan gi et innblikk på om de er optimistiske når det gjelder økonomien. Det ventes også service og sammensatte PMIer fra Eurosonen, Tyskland og Frankrike», skriver han.

Norges Bank har rentemøte torsdag.

«Det gjenstår å se om det blir renteheving i september. Foreløpig viser den norske inflasjonen lite tegn til stigning og svake PMIer fra Eurosonen tyder på at renten ikke skal settes opp i et altfor hurtig tempo», mener sjefstrategen.

Se også: - Dette kan utvikle seg til en global handelskrig

Økende press

Oljeprisen derimot har ifølge Husebye Rein løftet vekstmomentumet til Norges økonomi og økte lønnsforventninger tyder ifølge sjefstrategen på et stadig økende inflasjonspress. Nordea sitt syn på rentemøtene er i sum en renteøkning i september og to renteøkninger til neste år.

«Det er OPEC-møte på fredag, og vi ser ikke bort ifra at det kan komme signaler om økt produksjon fremover», skriver Nordea-strategen.

Uken starter i rødt på børsene i Asia, til tross for rapporter om meget gode import/eksport utvikling for Japan i løpet av natten.