Børs og finans

Krakk i biotek-aksje

Nyheter påvirker flere aksjer på børsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. juni 2018 - 11.39

Det er små utslag på Oslo Børs tirsdag. Etter å ha vært over 900 intradag mandag står hovedindeksen ved lunsjtider i 899,85 poeng, ned 0,01 prosent.

Olje/Equinor

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes i dag i Singapore, der målet er å løse opp i den spente situasjonen på Korea-halvøya. Et positivt utfall vil trolig redusere den geopolitiske risikoen i markedene.

Det er imidlertid verdt å merke seg at de seneste meldingene om produksjonsøkning fra Russland og Saudi-Arabia peker mot lavere oljepriser, skriver TDN Direkt.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 76,61 dollar, opp 0,2 prosent.

Equinor faller 0,46 prosent til 217,40 kroner.

Nordic Nanovector

I en oppdatering tirsdag går det frem at amerikanske helsemyndigheter (FDA) har gitt Nordic Nanovectors Betalutin «fast track»-betegnelse for pasienter med tilbakeslag eller «refractory» follikulært lymfom etter minst to tidligere systemiske terapier. 

«Fast track» er en prosess utviklet for å lette utviklingen og fremskynde gjennomgang av medisiner for å behandle alvorlige sykdommer og fylle et ufullstendig medisinsk behov. 

Aksjen hopper 13,82 prosent til 58,90 kroner.

Norsk Hydro

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro bekrefter at selskapet i går kveld ble kjent med at det hadde kommet en avgjørelse i én av flere rettsprosesser i Brasil. De bruker nå tid på å se på avgjørelsen.

- Dialogen fortsetter og prosessen går videre, sier Molland til E24.

Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har etter pålegg fra lokale myndigheter gått for halv fart siden det lokale drikkevannet ble forurenset etter et ekstremt regnvær i februar.

Norsk Hydro faller 3,39 prosent til 52,44 kroner.

Norwegian

Norwegian har i en oppdatering mandag gjentatt at selskapet har mottatt henvendelser fra flere parter som har uttrykt foreløpig interesse i aksjekjøp, fusjoner, strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og økonomisk samarbeid.

Per i dag har ikke Norwegian inngått noen avtaler eller spesifikke samtaler relatert til inngående interesse, men søker videre informasjon og avklaringer innen en rekke områder for å kunne evaluere slike forslag.

Finanstilsynet har også godkjent prospektet knyttet til den varslede emisjonen. 

Norwegian klatrer 1,47 prosent til 248,90 kroner.

Yara

- Etter en kursnedgang i perioden fra inngangen av året og halvveis inn i april, har aksjen hentet opp igjen noe av det tapte terrenget. Selskapet annonserte forrige uke en prisøkning på sine produkter, og vi venter en tilstramning i ureamarkedet fra 2. halvår 2018. Sesongmessig kan vi allerede i år ha passert bunnen for prisene, skriver DNB Markets i tirsdagens morgenrapport.

Yara faller 0,58 prosent til 359 kroner.

Hexagon Composites

Hexagon Composites vil levere komprimerte hydrogentanker for serieproduksjon av brenselcellebiler (FCEV) som skal lanseres av en bil-OEM.

Den samlede verdien av utviklingen og serieproduksjonen opplyses til 120-150 millioner dollar.

Aksjen er opp 6,14 prosent til 26,80 kroner.

Targovax

Targovax vil ikke gjennomføre TG01-studien slik de hadde planlagt, og vil komme tilbake til høsten med en oppdatering om hva de vil gjøre med TG-vaksinen.

Det kommer frem på en telefonkonferanse med selskapet tirsdag, ifølge TDN Direkt.

Aksjen faller 17,79 prosent til 13,68 kroner, men på det verste i dag har den vært ned 27,9 prosent.