Børs og finans

Analytiker: Selg og selg

Illustrasjon: Investtech.com

Illustrasjon: Investtech.com

Artikkel av: Stian Jacobsen
17. juli 2018 - 09.07

I tirsdagens rapport fra Investtech anbefales salg av aksjer i Gjensidige Forsikring og Axactor

- Gjensidige Forsikring la frem andrekvartalsresultater den 13. juli. Investorene svarte med å sende kursen kraftig ned, og aksjen brøt ned gjennom flere støttenivåer. Aksjen ligger i en fallende trendkanal, og det er nå utløst salgssignal fra en stor hode-og-skuldre-formasjon ved brudd på støtten ved 127 kroner. Aksjen kan falle ned mot kursmålet fra formasjonen ved 100 kroner eller mer. Det ved reaksjoner opp er det motstanden ved 127 og 129 kroner på middels lang sikt. Volumbalansen er svært negativ. Dette tilsier at aksjen har falt på høyt volum og indikerer at selgerne er aggressive, og stadig går nedover i kurs for å bli kvitt aksjene sine. I tillegg er momentumet fallende, noe som svekker aksjen ytterligere skriver Investtech.

Aksjen er positiv på innsidehandler etter at styremedlemmer Hilde Merete Nafstad og Vibeke Krag kjøpte aksjer i selskapet siste uka, men det betyr lite i en samlet negativ vurdering av aksjen.

- Axactor AB ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt, og har i brutt ned gjennom støtten ved 25 kroner. Også gulvet i en rektangelformasjon er brutt ned. Dette signaliserer økende pessimisme blant investorene og indikerer videre kursnedgang. Det er lite støtte under dagens nivå, mens aksjen nå har motstand ved cirka 25 kroner. De siste par ukene har aksjen falt på høyt volum og RSI-kurven viser en fallende trend, noe som understøtter det negative trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk negativ på mellomlang sikt. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.