Børs og finans

Arcus sier nei til Hagen

Styret i selskapet mener budet er urettferdig. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
12. juli 2018 - 17.10

Torsdag ettermiddag skriver Arcus at styret i selskapet vurderer Canicas tilbud som urettferdig, og anbefaler dermed aksjonærene å ikke ta tilbudet. 

Styret ber aksjonærene vurdere de langsiktige mulighetene til selskapet, med vekst og forbedringspotensiale i alle delene av bedriften. Basert på kapasiteten til Arcus, vil konkurransedyktig utbytte bli levert til aksjonærene over tid. 

Stein Erik Hagens Canica kjøpte seg opp til en eierandel på over 33 prosent i brennevinsprodusenten Arcus, ifølge en melding 12. juni. Som en konsekvens av kjøpet forpliktet Hagen seg å komme med et bud på resten av aksjene i selskapet, og Canica leverte et bud med en premie på 5,3 prosent over tremånederssnittet per aksje i Arcus, beregnet for perioden før tilbudet ble offentliggjort.