Børs og finans

Henter inn ekspert

Danske Bank tar grep etter hvitvaskingsskandale

Henter ekspert fra Deutsche Bank til å lede arbeidet for å forhindre økonomisk kriminalitet. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
18. juli 2018 - 09.47

- Mens det enda er for tidlig å konkludere med noe, er det klart at Danske Bank ikke har klart å leve opp til sine egne standarder og forventninger når det kommer til å forhindre ulovlige transaksjoner i Estland-avdelingen, skriver Danske Bank i sin ferske kvartalsrapport. 

Allerede i 2013 ble bankens ledelse gjort oppmerksom på at at det foregikk hvitvasking av penger ved bankens filial i Estland, men først i fjor startet banken en intern granskning som fortsatt ikke er fullført. 

Ifølge Berlingske Business, dreier det seg om et totalt beløpet av hvitvaskede penger i Danske Bank på rund 53 milliarder kroner. 

Utover reprimander fra det danske finanstilsynet, har ikke avsløringene bydd på konsekvenser. 

- Tredje mai 2018 mottok Danske Bank åtte ordrer og åtte reprimander fra det danske finanstilsynet når det gjelder ledelse og styring i forbindelse med antihvitvaskingssaken hos vår Estland-filial. Danske Bank har tatt flere skritt og initiativ for å etterkomme ordrene og vil fortsette arbeidet fremover, heter det i kvartalsrapporten.

Selskapet har tatt et nytt grep i den forbindelse.

Ansetter Deutsche Bank-topp

I en separat melding onsdag kommer det frem at at banken har ansatt Philippe Vollot som sjef for Compliance.

Vollot kommer fra stillingen som sjef for anti-finansiell kriminalitet og hvitvasking i Deutsche Bank.

– Jeg er glad for å ønske velkommen til Philippe Vollot, som kommer til Danske Bank med betydelig internasjonal erfaring  – ikke minst innen bekjempelse av økonomisk kriminalitet og hvitvasking av penger, sier Danske Banks norske konsernsjef Thomas F. Borgen.

- Med Phillip Vollot som nytt medlem av styret, styrker vi vår kompetanse innen compliance og anti-finansiell kriminalitet, som har vært et fokusområde hos Danske Bank de siste årene.. Vi tror Philippe Vollot er den rette personen til å lede og utvikle dette området, fortsetter Borgen.

Danske Bank utvider styret med én person når Vollot tiltrer, noe som vil skje senest første desember.