An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Dette er ekspertenes favorittaksjer for børshøsten

Jan Petter Sissener - Foto: Finansavisen

Jan Petter Sissener - Foto: Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
31. juli 2018 - 10.17

(Finansavisen): Handelskrigen er det heteste temaet blant investorene, og ses på som en potensiell utløser for en korreksjon i aksjemarkedet.

- Blir det en fullskala handelskrig, frykter jeg at børsen kan gå ned både 10 og 20 prosent. Man kan aldri gardere seg mot at geopolitisk støy blir realiteter, sier forvalter Jan Petter Sissener i Canopus til Finansavisen.

Sammen med Sissener har Tian Tollefsen i Delphi Norge, Morten Schwarz i Forte Trønder og Martin Mølsæter i First Generator kommet med sine børsfavoritter for resten av året, og disse skal trosse internasjonal handelsuro. Finansavisen kan fortelle at ekspertene er delt i synet på vinneraksjene, men de er til en viss grad enige om utviklingen i sjømat og oljeservice.

- Jeg tror både den økonomiske syklusen og aksjemarkedet har mer å gå på. Den globale veksten er fortsatt sterk, bedriftenes inntjening er god og konsumentene er positive, men sannsynligvis vil børsene være ekstra volatile før markedet blir mer komfortabel med retningen handelskrigen beveger seg i, sier Tollefsen til Finansavisen.

Morten Schwarz anbefaler:

* Lerøy Seafood

* Europris

* Wallenius Wilhelmsen Logistics

Jan Petter Sissener anbefaler:

* Storebrand

* Scatec Solar

* Selvaag Bolig

Alle anbefalingene finner du i tirsdagens utgave av Finansavisen.