Børs og finans

Fant to nye favoritter - anbefaler syv aksjer

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
16. juli 2018 - 13.32

Forrige uke klatret den anbefalte porteføljen til SpareBank 1 Markets 0,6 prosent, noe som betyr at den er opp 16,2 prosent hittil i år.

Denne uken velger analytikerne å inkludere Gjensidige og Evry i porteføljen.

- GJF falt for mye på vær på fredag og vi tror konsolideringen i Norge gjør at økt motorskade vil bli kompensert med økte priser. Over tid har GJF vært flinke til å holde markedsandel og de har et sterkt merkenavn. Selskapet er overkapitalisert, salget av Gjensidige Bank gir økt finansiell fleksibilitet og selv uten ekstraordinære utbytter gir aksjen en direkteavkastning på seks prosent, skriver analytikerne.

SpareBank 1 Markets minner om at aksjen handles på 2,6x 2018 bokført egenkapital, mens de de mest relevante konkurrentene (TopDanmark og Tryg) handler nærmere 4x. Meglerhuset opererer med et kursmål på 157 kroner.

- EVRY leverte tall for andre kvartal tidligere i dag som var fem prosent bedre enn ventet på de fleste parametere, godt drevet av et sterkt konsulentmarked, skriver SpareBank 1 Markets.

På dagens kurs mener analytikerne at du får Nordens ledende IT tjenesteleverandør til en 2018 P/E multippel på under 10x på justerte tall, vs. konkurrenter på 15-17x, og en direkteavkastning på i overkant av seks prosent.

Meglerhuset opererer med et kursmål på 45 kroner.

Kjøpsanbefalingene:

* Norwegian

* Spectrum

* Subsea 7

* Golden Ocean

* Bank Norwegian

* Gjensidige

* Evry