Børs og finans

Flere meglerhus kutter og nedgraderer XXL-aksjen

Flere meglerhus kutter og nedgraderer XXL-aksjen, men Nordea tror bunnen er nådd. 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
23. juli 2018 - 09.23

SEB og ABG Sundal Collier nedgraderer anbefalingen på XXL-aksjen til hold, med kursmål på henholdsvis 58 og 55 kroner pr aksje, ifølge Bloomberg News mandag.

Nordea Markets nedjusterer sitt kursmål på XXL-aksjen til 86 kroner pr aksje fra 103 kroner, og gjentar kjøpsanbefalingen, i en oppdatering mandag, ifølge TDN Direkt.

Nordea mener andre kvartal var bunnen av den nylige syklusen for nedjustering av estimater, og forutser et bedret forhold mellom risiko og avkastning de kommende kvartalene.

- I et tøft marked har XXL fortsatt å ta markedsandeler gjennom aggressiv prising og presset konkurrentene ytterligere, hvilket har gått på bekostning av selskapets kortsiktige marginer. Vi forutser flere konkurser blant konkurrentene og forventer at XXL fanger opp markedsandeler både i butikker og på nettet. På tross av signifikante estimatreduksjoner, ser vi god absolutt og relativ støtte til verdsettelsen, skriver Nordea, som ser selskapets strategiske initiativer, kostnadssynergier i Østerriket og konkurser blant konkurrenter som de viktigste positive triggerne fremover.