Børs og finans

Marcus & Martinus solgte «merch» for 30 mill.

Lipgloss, hettegensere og hjerteputer er blitt millionbutikk for de to 16-åringene fra Trofors i Nordland.

Marcus & Martinus - Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Marcus & Martinus - Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
30. juli 2018 - 08.23

I 2017 solgte popduoen Marcus og Martinus Gunnarsen alt fra klær til hjerteputer med M&M-logo- og bilder for til sammen 29,5 millioner kroner, med et resultat før skatt på 9,9 millioner kroner - en økning på nesten ti millioner kroner sammenlignet med året før, skriver DN.

- Merchandise er en viktig del av det totale M&M-universet. Resultatet betyr at merkevarenavnet Marcus & Martinus er sterkt og at unge mennesker i hele Europa ønsker å bære brandet som en del av sin identitet, skriver pr-ansvarlig for Marcus og Martinus, Marte Schei i en epost til avisen.

Schei, som er partner i Anti Brandpeople, sitter også i styret til M&M Merchandise.

Konsert- og artistvirksomheten, som er lagt under selskapet M&M Artister og MM Concerts, gjør det ifølge DN heller ikke noe dårligere, med en samlet omsetning på 32,7 millioner kroner, og et resultat før skatt på 15,4 millioner kroner.