Børs og finans

Scatec Solar: - Situasjonen i Kina påvirker marginene våre positivt

Scatec Solars marginer innen utvikling og konstruksjon kan bli bedret grunnet situasjonen i Kina. 

Foto hentet fra Scatec Solars hjemmesider.

Foto hentet fra Scatec Solars hjemmesider.

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
20. juli 2018 - 09.54

Kinesiske myndigheters beslutning om å kutte i subsidiene til solkraftindustrien påvirker marginene i Scatec Solars utvikling og konstruksjonssegment (Development & Construction, D&C) positivt.

Det sier konsernsjef Raymond Carlsen i selskapet til TDN Direkt etter fredagens presentasjon av resultatene for andre kvartal.

- Man antok at man skulle installere 50 gigawatt (GW) i Kina, det ser ut til å bli 30. Når man tar ut en så stor andel av markedet og produsentene har bygd seg opp til å levere 50 så får det en effekt. Det skjer med en gang og derfor har prisene blitt redusert. For oss som har inngått kontrakter er det positivt, for det reduserer det vi må investere, sier han.

Blandede forventninger til silisium

Torsdag viste REC Silicon i sin kvartalsrapport til estimater som antydet at silisiumprisen vil ta seg opp mot slutten av tredje kvartal.

Carlsen vil ikke utrykke seg spesifikt om silisiumprisen, men tror ikke prisen på solcellemoduler vil øke, ifølge TDN Direkt.

- Det vi tror er at modulprisene ikke kommer til å øke, og de har allerede falt mye. Det ligger ikke inne i våre planer at vi forventer en økning, men det er heller ingen garanti, og man må se silisiumprisen i lys av det. Men hvis man forventer at den skal øke så må denne økningen komme fra et sted, sier han.

Kutt i støtten

Selv om Kinas kutt i støtten til solkraftindustrien kom overraskende på mange tror ikke Carlsen det nødvendigvis er en utvikling som vil følge i landene Scatec er tilstede i.

- Det er klart at alle nye markeder vil se på hva kostnadsnivået er og ha en formening om det. Men vi er ikke tjent med at det skal være noe superprofitt der ute. Det skal være fornuftig avkastning som gagner alle, sier han, men betviler en utvikling der man går fra subsidier til skattlegging på kort tid.

Les også: Scatec Solar med kraftig resultatforbedring