Børs og finans

Skal investere 17-18 milliarder

- Vi vil ikke svare på deres kjøp, sier Brekke.

Sigve Brekke - Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sigve Brekke - Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
18. juli 2018 - 09.08

Tirsdag kom meldingen om at Telia kjøper Get og TDCs norske virksomhet for 21 milliarder kroner. Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke forteller til DN at han ikke er overrasket. Han legger til at konkurransen er tøff.

- Vil dere svare på Telias kjøp med mottrekk?

- Vi vil ikke svare noe på deres kjøp.

Telenor sitter på en pengebinge etter salg av mobilselskaper til blant annet Bulgaria og Ungarn. Brekker forteller til avisen at Telenor i år vil tilbakebetale til sammen mellom 23 og 24 milliarder kroner til aksjonærene. Nå er planen å investere i infrastruktur i de land selskapene er i.

- Vi planlegger i år å investere mellom 17 og 18 milliarder. Vi vil fortsette å holde et høyt investeringsnivå i Norge, hvor vi investerer 4,5 milliarder kroner i år nett og fiber-utbygging, sier Brekke til avisen.