Børs og finans

Tapte 1,7 milliarder under oljenedturen

Skipsrederen måtte selge eiendom, helikoptervirksomheten i Nordenfjeldske Luftfart og hotellet Royal Garden i Trondheim for å holde rederiet flytende.

Artikkel av: Martine Holøien
21. juli 2018 - 10.50

De siste tre årene har Ole Bjørneviks investeringsselskap Taubåtkompaniet as hatt et samlet underskudd etter skatt på nær 1,7 milliarder kroner. Men i 2018 tror han ifølge DN på sitt første overskudd siden 2013.

- Det ser ut til at vi er på vei ut av bølgedalen. Det er økt aktivitet og ratene har tatt seg opp. Men det er en betydelig treghet i systemet, det tar tid før den økte oljeprisen gir utslag på aktivitets- og ratenivået, sier Bjørnevik til DN.

Boa Offshore og Taubåtkompaniet har det siste året gjennomgått en omfattende restrukturering der gjelden ble refinansiert. Bjørnevik forteller til avisen at grepene som ble tatt er tilstrekkelige, og at det ikke vil bli behov for å tilføre selskapet ytterligere kapital.

- Det ligger an til at vi vil får et overskudd i 2018, men hvor stort dette blir kommer an på hvordan markedet utvikler seg, sier Bjørnevik til avisen.