Børs og finans

Vanvittig shorting:

Vanvittig Nintendo-shorting etter kursfall

Et amerikansk hedgefond har tatt den største shortposisjonen i selskapet siden 2013.

Foto: AP

Foto: AP

Artikkel av: Eline Hvamstad
30. juli 2018 - 10.33

Gabriel Plotkin, sjef i det New York-baserte hedgefondet Melvin Capital Management, har tatt en vanvittig shortposisjon på 375 millioner dollar eller i overkant av tre milliarder kroner i det japanske spillselskapet, Nintendo, skriver Bloomberg News.

Den tidligere stjernemegleren fra SAC Capital Advisors stod for så mye som syv prosent av handelen i Nintendo de siste ukene, noe som har bidratt til å sende aksjen ned, og kommet overraskende på analytikerstanden.

Bloomberg peker på at investorer nå er urolige for Nintendos fremtid etter aksjefallet, og den vanvittige shortposisjonen til Plotkin. 

På debattforum og i media har det den siste tiden vært diskutert om hvorvidt langsiktige aksjonærer har mistet troen på utsiktene til den nye Switch-spillkonsollen til Nintendo.

Aksjen har falt hele 27 prosent fra toppen i mai.

- Det var for mange lange posisjoner i Nintendo. De er i ferd med og avvikles, og flere bytter til shortposisjoner, sier Atul Goyal, en analytiker hos Jefferies Group, til Bloomberg og fortsetter;

- Handlingsmønsteret har endret seg.

Plotkins hedgefond er short 1,1 millioner aksjer, eller 0,8 prosent av Nintendos totale aksjebeholdning, ifølge ferske tall fra Tokyo Stock Exchange.

Det er den største shortposisjonen i Nintendo siden 2013.