Børs og finans

Oppdatert 13:49

Aker vil vurdere å anke saken mot Rimfrost

Aker BioMarine vil studere alle fire beslutningene og vurdere en anke i de to hvor Rimfrost fikk medhold. 

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
16. august 2018 - 11.27

Amerikanske patentmyndigheter slo nylig fast at krill-patenter tilhørende Aker BioMarine er ugyldige, etter norske Rimfrost AS sendte inn klage til Patent Trial and Appeal Board (PTAB). 

Rimfrost anla fire patentklager mot Aker BioMarine, hvorav Aker BioMarine fikk medhold i to og Rimfrost i de siste to.

I en e-post til Hegnar.no skriver kommunikasjonsdirektør Katrin Berntsen at Aker BioMarine vil studere alle fire beslutningene og vurdere en anke i de to hvor Rimfrost fikk medhold.

Misleder markedet

Stig Remøy, hovedeier i Rimfrost, mener Aker BioMarine blander kortene. Rimfrost hadde fire innsigelser mot to patenter, hvorav to av innsigelsene ble fulgt opp. Dermed falt patentene, understreker krillinvestoren til DN. Han mener uttalelsene er et forsøk fra Aker BioMarine på å mislede markedet. 

- Sånn som vi ser det, er dette helt i tråd med det vi har sagt, og slik vi ønsket utfallet skulle bli. Dette er en total seier, sier Remøy til DN. 

Les også: Full seier for sunnmøring mot Aker

Nødvendige tilpasninger

Etter at denne saken ble innledet har Aker BioMarines patentportefølje økt og selskapet har fått utstedt syv nye patenter i USA. Aker BioMarines patentfamilie har nå i alt 22 utstedte patenter i USA alene.

- Som Europas mest innovative selskap er Aker BioMarine fokusert på ny vitenskap og innovasjon, og patentering av vår innovasjon er en del av vår langsiktige strategi. Patentklager er en flott mulighet til å forbedre vår voksende patentfamilie og gjøre nødvendige tilpasninger slik at vi alltid kan beskytte våre nyeste innovasjoner til vår globale kundebase, skriver Berntsen.